Bouwcombinatie

Vakmanschap zit in ons DNA

Wie zijn de samenwerkende partners?

Koninklijke Woudenberg Maastricht

Zonder vakmensen geen vakwerk. Juist vanwege de kennis, kunde en ervaring van onze ambachtslieden is Koninklijke Woudenberg in staat om voor de klant oplossingen te bedenken die specifieke klantbehoeften vervullen. Daarmee zijn onze mensen in staat met technisch vernuft mee te denken met de klant. Koninklijke Woudenberg heeft een groot aantal restauratiespecialisten in eigen huis. Of het nu om restaureren, herbestemmen, renoveren, of onderhoud gaat.

Wij investeren in onze huidige en toekomstige vakmensen als toonaangevend Erkend Restauratie Bouwbedrijf met een scholingsplan. Van restauratietimmerman tot smid en van metselaar tot beeldhouwer. Dit doen we vanuit onze eigen Erkende Leerbedrijven en samen met onze partners. Het vakmanschap wordt zoveel mogelijk on the job geleerd. Daarbij staan hoge kwaliteit, duurzame inzetbaarheid en certificering bij ons hoog in het vaandel.

Wij geloven in de kracht van samenwerken. Partnerschap met onze opdrachtgevers, architecten, installateurs en andere adviseurs van de opdrachtgever. Daarbij staan de mogelijkheden en oplossingen voor de klant bij ons centraal met respect voor wat er behouden moet blijven. Aan de tekentafel in een bouwteam tot in de uitvoering van het aangenomen werk. Met technisch hoogwaardige en duurzame oplossingen die passen in de tijdsgeest en de klantbehoeften. 

Wij leveren hoge kwaliteit en denken mee met de opdrachtgever in de beheersing van risico’s in budget en planning. Dat verwachten wij ook van de partners en collega-aannemers met wie wij open en transparant samenwerken om de klus voor de opdrachtgever naar volle tevredenheid te klaren. Klinkt misschien heel logisch, maar in onze (traditionele) markt is dit een unieke denkwijze. Wij vinden het aan onze ‘koninklijke stand’ verplicht om hierin vanuit deze eigen visie toonaangevend te zijn als restauratiebedrijf.

Het is die passie, trots en precisie die we onze opdrachtgevers graag laten zien in de realisatie van een werk. 

Hergebruik van materialen – op dit moment trending in de nieuwbouw – wordt al decennia in de restauratie toegepast. Aan de hand van de restauratieladder wordt bekeken om zoveel mogelijk materiaal intact te laten of binnen het monument te hergebruiken. Soms komen er speciale projecten langs als het consolideren en reconstrueren van delen van gebouwen. Zo heeft Laudy in 2017 bijgedragen aan de consolidatie van het oudste gebouw van Nederland, de Romeinse thermen in Heerlen.

Verder ondersteunt Laudy graag bij het documenteren van de huidige conditie. Wij analyseren gebreken en achterhalen oorzaken hiervan, wij stellen plannen op voor herbestemming, restauratie, onderhoud of verduurzaming van monumenten en het doorlopen van de hiervoor noodzakelijke procedures en vergunningen.

De Vief Köp

Restauratie-Limburg

Restauratie-Limburg is een samenwerking tussen Koninklijke Woudenberg Maastricht en Laudy Bouw & Ontwikkeling Sittard.